Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » 3 » 4 » Foremki do tartaletek Ceramiczne - 4 sztuki, 12.5cm / TALA5
0123
0

Kategorie

Nasze nowości

Promocje

Kontakt

  • E-mail:biuro@maxxagd.pl
  • Telefon605 242 730
  • Godziny działania sklepu24h, 8-18 kontakt telefoniczny
Foremki do tartaletek Ceramiczne - 4 sztuki, 12.5cm / TALA

Foremki do tartaletek Ceramiczne - 4 sztuki, 12.5cm / TALA

TALA

Dostępność: Dostępny do tygodnia

Wymiary : ø 12.5 x 3 cm

Materiał: Ceramika

Cena: 118,99 zł

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Zalety marki Tala
  • Wskazówki
  • Przepisy
  • Recenzje produktu (0)
FOREMKI DO TARTALETEK

Idealne do quiche, tartaletek owocowych i małych ciasteczek z farszem typu "pie"

Proste, estetyczne, o lekko rozbielonych kolorach foremki, będą świetnie prezentować się na stole. Dzięki zastosowanej ceramice potrawy długo będą utrzymywać temperaturę.

Ceramika, z której wykonano naczynia, wyróżnia się niskim współczynnikiem porowatości i wysoką wydajnością materiału oraz wysoką wytrzymałością. Można jej używać w piekarniku i kuchence mikrofalowej, lodówce i zamrażalce.

Używać w piekarniku do 220 st. C.

Doskonale sprawdzą się w domu jak i w cateringu i hotelarstwie.

Można myć w zmywarce.

alt
 

altChoć urokliwa stylistyka produktów Tala przywołuje na myśl lata 50. i 60. XX wieku, korzenie firmy sięgają końca wieku XIX. Frederick Taylor i Thomas Law, których pierwsze litery nazwisk złożyły się na nazwę marki, nawiązali współpracę w roku 1899. Karierę zaczęli w Birmingham.
 
Taylor i Law zajęli się produkcją artykułów kuchennych przeznaczonych na pączkujący w epoce wiktoriańskiej rynek utensyliów kuchennych. Na przełomie XIX i XX wieku coraz więcej ludzi uczyło się samodzielnie gotować, więc ich pomysł błyskawicznie odniósł sukces.
W późnych latach 40. XX w. Tala przedstawiła klientom mistrzynię wypieków - Anne Anson. Wraz z zestawami do lukrowania i innymi produktami firma oferowała broszurki z jej przepisami i poradami, dostarczając bogatą wiedzę amatorom i ekspertom, i ugruntowując swoją pozycję na rynku. Książka „How To Decorate A Cake” i inne wydawane regularnie do połowy lat 60. pozycje od razu stały się literaturą obowiązkową. Do dziś można je kupić w antykwariatach. Moda na wyszukane techniki lukrowania, trwająca do lat 60., to okres świetności firmy, która produkowała wtedy 48 różnych rodzajów tylek do dekoracji wypieków. Z czasem asortyment zmalał do "zaledwie" 20.
W latach 50. wprowadzono charakterystyczną, firmową stylistykę produktów Tala, przyjazną użytkownikowi i odpowiednią do zaprezentowania w kuchni. Miarki czy sitka Tala nie zmieniły się szczególnie od tego czasu.

Na początku lat 70. Frank Law sprzedał markę Tala francuskiej spółce. Nastały chude lata, a sytuację pogarszały pojawiające się na rynku podróbki i rosnąca konkurencja importerów. W roku 2000 Tala została wykupiona przez brytyjskich przedsiębiorców, Nicka Squire’a i Dennisa Embletona, którzy dostrzegli potencjał wysokiej klasy rodzimych przyborów kuchennych. Brytyjczycy postanowili odtworzyć możliwie jak największą liczbę produktów Tala, wznowić ich produkcję i opracować nowe artykuły, niezmiennie kładąc przy tym nacisk na trwałość i tradycyjne metody produkcji.
Obecnie większość produktów Tala wyrabia się ręcznie, często przy użyciu maszyn, które służyły do tego przez dziesięciolecia – na przykład wyprodukowanie miarki kuchennej wiąże się z ponad dwudziestoma różnymi procesami obróbki ręcznej, w których używa się tych samych maszyn, co w latach dwudziestych. Produkty trafiają następnie do opakowań w charakterystyczną, staromodną kratkę. Końcówka do lukrowania wyprodukowana w latach 20. pasuje do dekoratora wyprodukowanego w roku 2013 - miłośnicy marki Tala mogą więc powiedzieć, że używają tych samych przyborów, co niegdyś ich matki i babcie.

 

Obsługiwać grill wyłącznie w żaroodpornych rękawicach kuchennych.

Przed umieszczeniem na ruszcie steków, kurczaka lub ryb wstawić go, razem z brytfanną, na 3 minuty do rozgrzanego piekarnika.

Jeżeli po umieszczeniu jedzenia na ruszcie nie słychać charakterystycznego skwierczenia, wstawić ruszt do piekarnika na kolejne 1-2 minuty.
Nie rozgrzewać pustego rusztu dłużej niż jest to zalecane - może to uszkodzić warstwę nieprzywieralną.

Po umieszczeniu jedzenia na ruszcie, należy wstawić ruszt z powrotem do piekarnika, umieszczając go na górnej półce, przy włączonej funkcji pieczenia "grill" lub "rożen".

 
Do brytfanny wlać ok. 1/4 szklanki wody, co ograniczy ryzyko przypalenia potraw i rozprysków gorącego tłuszczu.

Należy piiec jedzenie do momentu osiągnięcia zadowalającego koloru wierzchniej warstwy - spodnia część powinna być gotowa dzięki wcześniej rozgrzanej kratownicy, dlatego przewracanie jedzenia na drugą stronę jest opcjonalne.

Pamiętać o odpowiedniej wentylacji piekarnika i pomieszczenia podczas grillowania.

Ruszt myć ręcznie w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń.

Mycie w zmywarce może skrócić żywotność warstwy nieprzywieralnej.

Do czyszczenia nie używać metalowych gąbek, silnych detergentów ani ostrych narzędzi (ryzyko uszkodzenia powłoki nieprzywieralnej).
 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję

  • przekąski
  • koszyk do wyrastania chleba Birkmann
  • Miarka OXO
  • szczotki 2 OXO
  • GARNKI
  • FORMY
012345
0

Nowości w naszej ofercie

Producenci

  • ACCADEMIA MUGNANO
  • BIRKMANN
  • BISETTI
  • BRABANTIA
  • CUISIPRO
  • EMILE HENRY
  • FOSTER
  • FreeForm
  • GUARDINI
  • Hefra
  • KITCHEN CRAFT
  • LEKUE
  • MASTRAD
  • MICROPLANE
  • MOHA
  • MSC International
  • NORDIC WARE
  • ORIGINAL KAISER
  • OXO
  • PATISSE
  • Robert Welch
  • SILIKOMART
  • SILIT
  • TALA
  • TOMORROW'S KITCHEN
  • VacuVin
  • VIALLI DESIGN
  • WESCO
  • WESTMARK
  • WMF
  • ZOKU
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl